Komfyrvakt redder liv og er derfor en av de viktigste investeringene for sikkerhet du gjør i boligen din.

Tørrkoking på komfyren er årsak til over 10 prosent av alle boligbranner her i landet.

I tillegg kommer feil på elektriske komfyrer som også kan resultere i brann. For å unngå denne brannfaren er det kjempeviktig å installere en komfyrvakt som sørger for at det bare er strøm på komfyren når den brukes. I tillegg passer komfyrvakten på komfyren om vi skulle glemme å slå av plater eller stekeovn. Komfyrvakten kan også ha tidsur som hindrer barn i å skru på komfyren og brenne seg.

Hele 45 prosent av brann- og redningsvesenets brannutrykninger til boliger i 2018 skyldtes komfyren. Av 3 537 branner i private hjem var hele 1 583 av disse branner og branntilløp på komfyren.

Komfyrvakten består av to komponenter. En sensor og en strømbryter. Sensoren plasseres på veggen over komfyren og strømbryteren monteres bak komfyren inni kjøkkeninnredningen. Det er altså bare sensoren som er synlig når komfyrvakten er montert. Sensoren overvåker kokeplatene. Hvis sensoren oppdager fare for brann, utsløser den en alarm. Om ingen reagerer på denne, gir sensoren beskjed til en bryter om å kutte strømmen til komfyren.

Siden 2011 har det vært påbudt å installere komfyrvakt i alle nye boliger eller ifm. rehabilitering av kjøkken. Men brannfaren er ikke mindre i eldre boliger, og det er derfor svært viktig å installere komfyrvakt uansett. Både barn, unge og eldre kan fort glemme å slå av komfyren.

EFP komfyrvakt  består av en diskret sensor som monteres på veggen over komfyren. Sensoren er batteridrevet og kommuniserer trådløst med selve bryterenheten som monteres inni kjøkkeninnredningen bak komfyren. Argus har markedets smaleste bryter noe som gjør at den fint kan plasseres bak skuffer eller hyller i kjøkkeninnredningen.

Privacy Preference Center